Bak op om Consum

Det er lige nu, du skal hjælpe, for at vi kan sikre Consum og Fair Bidragssats mest mulig indflydelse i Nykredits repræsentantskab. Det handler om medlemsdemokratiet i den størst danske realkreditforening før det er for sent.

Vi mangler 175 stillere for at kunne vinde alle 7 vigtige pladser, som er på valg i 2017. Alle uanset bopæl kan deltage, og man behøver ikke have lån i Nykredit eller Totalkredit.

Det er en stor udfordring. Men hver gang vi har 25 stillere, kan vi stille en kandidat op, som har gode chancer for at blive valgt. Hver af vores kandidater vil arbejde for:
•    At rulle de store bidragsstigninger tilbage?
•    Stoppe for endnu flere gebyrer efter en truende børsnotering af Nykredit. ?
•    Demokratisering af Foreningen Nykredit.?
Foreningen Nykredit er kundeejet. Den er også kundestyret. Man skulle ikke tro det.
Hvert år afholdes der valg til repræsentskabet for ejerne af obligationer i Nykredit og Totalkredit. Til dette “Obligationsejervalg” kan alle danskere som ejer obligationer i Nykredit eller Totalkredit inden den 1. december 2016 være stiller eller stille op til valget.

Det er den lette del af opgaven. Alle kan købe obligationerne. Men det er en umådelig stor opgave at finde 175, som har ca. 52.000 kr. som frie midler eller på en fri pensionskonto i en bank, som ønsker at investere dette beløb i obligationer. Omkostningerne svinger en del, men kan godt løbe op over 500 kr. og rente får man ingen af eller næsten ingen rente. Man skal kun gøre det for at støtte vores sag.

Obligationsejervalgte sidder på 30 ud af de 104 pladser i repræsentantskabet. Hver person sidder for 4 år. Der er landsdækkende valg, så alle obligationsejere kan stille op eller være stiller. Afgivning af stemme foregår ved brevafstemning.

Obligationsejere er enhver, der ejer realkreditobligationer eller andre værdipapirer udstedt af Nykredit og Totalkredit  mfl. Du kan læse hvilke i vedtægterne, som der er linket til her.

Hvis du vil købe obligationer, så skal du handle dem senest en uge før den 1. december. Danske Bank har anbefalet at købe. Hvis du ønsker “Ingen kursrisiko, men du får ingen rente” DK0009512345, F3NYK32Hokt20. Alternativt kan du købe “med kursrisiko, og få lidt i rente: DK0009504755, 2NYK01EDA47.

Hvad er risikoen? Risikoen er lav. Obligationer er et værdipapir med høj sikkerhed i fast ejendom.

Hvis du beslutter dig for at være stiller til obligationsejervalget, så samarbejder Fair Bidragssats og Consum om at stille kandidater op. Vi samarbejder ved at samle vores kandidater og stillere på denne liste, som du bedes skrive dig på:

Link til Consums side om repræsentantskabsvalget: http://www.consum.dk/repraesentantskabsvalg/

Link til Foreningen Nykredit, hvor blanketter samt fuldmagter til stillere kan downloades og udskrives: https://foreningennykredit.dk

3 tanker om “Bak op om Consum

 1. Thomas Andersen Svar

  Hej Consum,
  1 uge før den 1 december, så er det jo for sent?
  Mvh. Thomas

 2. Stefan Krehbiel Svar

  “Hvis du vil købe obligationer, så skal du handle dem senest en uge før den 1. december”. Det kan vi vel ikke nå, når denne post + nyhedsbrevet sendes 2 dage inden 1. december?

 3. Jens Vesterbæk Svar

  Udskrivelse af valget, er udskudt til 2. januar 2017. Derfor kan man stille og stemme til obligationsejervalget, hvis man har NK obligationer i sit depot inden 2. januar 2017.

  Send en e-mail til hej@consum.dk, hvis du vil hjælpe til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *