Chresten Ibsen: »Derfor startede jeg Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit«

Af Chresten Ibsen, bestyrelsesmedlem i Fair bidragssats.

Jeg er tit blevet spurgt, hvorfor jeg startede facebookgruppen – ‘Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit‘.

Medier, venner og bekendte spørger også, hvad jeg vil med den?

Først og fremmest. Det er ikke min gruppe. Det er jeres! Alle jer, der dagligt holder Nykredit og os i nakken for at få rullet de skide bidragssatser tilbage – eller lagt forhindringer foran, så vi har en vej ud af det stavnbånd, som realkreditten byder os lige nu.

Men hvorfor?
Jeg startede den fordi nogen skulle. Nogen skulle tage kampen op. Den dag var det mig.
Jeg har selv siddet i madbudget, faste udgifter og pengeprioriteringer til halsen, ja op til over begge ører. Det gjorde jeg for blot 4 år siden.
Hvis jeg havde fået en bidragssatsstigning på det tidspunkt, så ville jeg hverken vide, hvad jeg skulle gøre eller have tid eller råd til at overveje det.

Jeg har fire børn, et hus, hustru og er selvstændig. I dag har jeg et minimalt større overskud – mentalt også – end jeg følte dengang. Derfor tænkte jeg: Hvad kan jeg gøre, for at sikre et værn for alle dem, der sidder derude ligesom jeg gjorde for 4 år siden.
Det værn var fællesskabet.

Folk strømmede til

Jeg kunne skabe en gruppe, hvor alle med samme holdning til bidragssatserne kunne slutte sig sammen og debattere deres frustration og samle de sparsomme kræfter for at kæmpe imod en overlegen gigant af en kreditforening.

Og folk strømmede til facebookgruppen. Jeg spurgte om andre ville hjælpe, og det ville de. Så i dag er vi masser, der lægger de kræfter vi har i den fælles sag.

Uanset hvordan det går, så har vi stiftet et fællesskab, der ikke vil blive glemt foreløbigt. Og et håb for alle.

Det lever stadig. I vores fælles gruppe på facebook.

Og derfor startede jeg gruppen – for at den kunne blive vores allesammens!

Brug den godt!

7 tanker om “Chresten Ibsen: »Derfor startede jeg Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit«

 1. Egon Franzmann

  Det er faktisk meget rart lige at vide lidt om “giraffen”. Du skal også herfra have mange tak for initiativet, ingen havde vel troet det nogensinde ville blive til det det er i dag. Held og lykke til dig (og os alle) med projektet.

 2. Inge Enevoleodsen

  Jeg er dig / jer alle i gruppen, der tager slæbet for os, der ikke evner det, eller mangler tiden, Dybt, dybt taknemmelig.
  Håber virkelig mange flere vil give de 100 kr om året, så i kan få jeres rejseudgifter og alt hvad der bruges af kontorvarer, maskiner. Ja man kan virkelig remse op af alt.
  Tusind tak fordi i gør det for os

 3. Helle Hermansen

  Vi er dybt taknemmelige for det store arbejde, som du og alle de andre lægger her i foreningen. Tusinde TAK til jer alle. Også jeg håber, at I får alle jeres udgifter dækket, ellers er I nødt til at melde ud – jeg er næsten sikker på, at der er mange, der er villige til at betale et “ekstraordinært” kontingent.

 4. Thomas Arvedsen

  Vi takker alle for det fantastiske initiativ, der blev taget og for det store frivillige arbejde, der allerede er blevet lavet. Dette er en utrolig vigtig kamp for rigtig mange mennesker og vi skal bare have stoppet det tag selv bord, bankerne og realkreditselskaberne har i øjeblikket. Jeg vil klart bidrage med alt hvad jeg har og er klar til, at deltage i de arbejdsgrupper, der kan bruge ekstra hænder. Tak igen til bestyrelsen og alle Jer andre.

 5. Per Lindved

  Dejligt indlæg. Jeg er medlem skriver af og til et indlæg og prøver at holde focus og gå efter bolden.
  Jeg er ikke selv i klemme, men vi har huslån i foreningen Nykredit og bruger Nykredit Bank som alternativ bank for ikke at have alt i en hat. Jeg håber advokaten Sanne kan hjælpe os.
  jeg tror det er meget vigtigt, at mange skriver indlæg jævnligt for at bevare presset på den tåbelige top i Nykredit.

 6. Hans Jørgen Kirkeby

  Kære Chresten Ibsen.
  Tak for dit initiativ – det er en meget vigtig opgave du har sat dig i spidsen for.
  Jeg tror at der skal lovgivning til for at bidragene kan styres. Loven må skrues tilbage til de helt uafhængige Kreditforeninger vi havde før 1988. Så længe nogen kan trække penge ud af foreningerne vil de gøre det. Det skal naturligvis begrænses mest muligt men det er allerede nu for meget og uden lovindgreb vil det fortsat stige til smertegrænsen.

 7. Anders

  Hej

  Jeg hedder Michael Rasmussen. Jeg er jeres nye direktør. Jeg har nu brugt de seneste 3 måneder på at lære min nye virksomhed, at kende. Jeg har mødt en masse dygtige mennesker. Og jeg har ledt efter vores unikke kendetegn, og har fundet det. Vi er kundeejet. Vi er selvstændige, og skal ikke løbe efter aktionærerne ligesom de skal i andre børsnoterede selskaber. Det er vigtigt at vi står sammen om, at vores rødder er en kundeejet sammenslutning.

  Sidenhen fik fløjten en helt anden lyd….

  Er Michael Rasmussen blot et sendebud fra Nordea?

  Hvad var det lige Mogens Munk Rasmussen sloges bravt om for, at fastholde Nykredit som kundeejet og selvstændigt realkreditinstitut?

  Jeg mindes stadig at Munken havde et særligt kælenavn til Thorleif Krarup (den lille mand med brillerne). Hvad ville kælenavnet være til Michael?

  Kæmelæonen eller strudsen kunne være et bud.

Der er lukket for kommentarer.