En af realkreditbevægelsens ukendte kæmper er gået bort

Det var med stor sorg, at vi i går, onsdag den 15. juli 2020, modtog nyheden om, at Bo Grønvall Christensen er gået bort efter længere tids sygdom.
Bo har været en uvurderlig hjælp – både fagligt og menneskeligt – i arbejdet for at demokratisere Nykredit, Totalkredit og ejerforeningen Forenet Kredit.

Han har om nogen været en drivkraft for den hundredeår gamle danske kulturarv, andelstanken er. Han har i mange år været engageret med sit initiativ og sin hjemmeside, Kundernes Kandidat, hvor han utrætteligt har arbejdet for at styrke de almindelige medlemmers indflydelse på store danske andelsejede selskaber.

Bo har været en fast støtte, når der skulle rådgives, sparres og demonstreres. Han lykkedes mod alle odds i 2016 – sammen med et hold af kandidater fra Sydjylland med at få plads i Forenet Kredits repræsentantskab, hvor han sad og var en bestyrelseskritisk og konstruktiv stemme frem til valget i 2020 for få uger siden, hvor bestyrelsens liste af nye kandidater vandt.

Forenet Kredit og dansk realkredit har mistet en konstruktiv og kritisk stemme, Fair Bidragssats har mistet en stærk støtte, og andelsbevægelsen i Danmark har mistet en af de kæmper, der intelligent og vist trak de store læs uden nogensinde at kræve andet igen, end håbet om, at andre ville gøre det samme.

Derudover var Bo Grønvall Christensen et hjertevarmt, livsglad og på alle måder rummeligt menneske. 

Æret være Bo Grønvall Christensens minde.
På bestyrelsens vegne / Chresten H. Ibsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *