I dag fylder foreningen Fair Bidragssats 1 år

Chresten Ibsen og Anders Sandbjerg Larsen - stiftere af facebookgruppen og foreningen Fair bidragssats, fotograferet ved demonstrationen i Kolding, hvor 6 uafhængige repræsentanter blev valgt ind i Nykredits repræsentantskab.
Chresten Ibsen og Anders Sandbjerg Larsen – stiftere af facebookgruppen og foreningen Fair bidragssats, fotograferet ved demonstrationen i Kolding, hvor 6 uafhængige repræsentanter blev valgt ind i Nykredits repræsentantskab.

Det er en milepæl, som mange ikke havde troet vi ville nå.

Kreditforeningerne, bankerne, politikerne og medierne havde dømt os til at være en kortvarig ”shitstorm”, så vi har skullet kæmpe med masser af fordomme i mødet med medierne og politikerne samt på de mere fortrolige møder med finanssektoren. Vi er også blevet beskyldt for mindre pæne ting af Nykredits ledelse, men en kundeejet organisation, som ikke vil lytte til kunderne har et seriøst problem, og det vil vi fortsætte med at gøre dem opmærksomme på.

Hvad har foreningen så opnået i dets første levetid?

 1. Nykredits bidragssatsforhøjelse blev ikke automatisk fulgt af de øvrige kreditforeninger. BRF har slet ikke hævet dem endnu, og Nordea og Realkredit Danmark gennemførte kun mindre forhøjelse af bidragssatserne.
 2. Vi har sat fokus på pengestrømmen i realkreditinstitutterne og udbredt viden om boliglån.
 3. Vi var på Folkemødet på Bornholm.
 4. Vi har faciliteret mange klager til forbrugerombudsmanden, konkurrencestyrelsen og ankenævnet for reakredit. Desværre uden særligt held, da branchen beskytter sig.
 5. Erhvervsministeriet nedsatte en arbejdsgruppe, som kom med anbefalinger til politikerne om den manglende konkurrence på realkreditmarkedet.
 6. Politikerne har lavet en aftale http://em.dk/aftaler-og-udspil/17-01-26-aftale-realkredit, som indebærer reducerede gebyrer i varslingsperioden for kommende gebyrstigninger.
 7. Vi har skaffet vores medlemmer rabataftaler med uafhængige realkreditrådgivere.
 8. Vi har løbende været i dialog med forbrugerorganisationen TÆNK og deres finansielle eksperter.
 9. Næstformanden i Fair Bidragssats, Louise Andersen, er blevet valgt ind i repræsentantskabet i Nykredit. Sammen med foreningen Consum er i alt 11 kritiske røster blevet valgt ind i Nykredits repræsentantskab, hvor de vil arbejde mod den planlagte børsnotering.
 10. Sidst men ikke mindst: VI HAR HOLDT LIV I DEBATTEN!

Derfor kan vi godt tillade os at klappe os selv på skulderen og ønske os tillykke med det første år og de opnåede resultater. Tak til alle som har bidraget med stort og småt – ingen nævnt, ingen glemt.

 

Med ønsket om mange gode år fremover til alle medlemmer og interessenter

På bestyrelsens vegne

Kirsten Vang Nielsen

 

1 tanke om “I dag fylder foreningen Fair Bidragssats 1 år

 1. jette jøndrup Svar

  Hej

  I har bedt os om at betale kontingent for næste år, og jeg mener at have læst, at man kan betale på mobile pay. Jeg har for 1 uge siden bedt om nr, men har endnu ikke fået det. Kunne I sende mig det?

  MVH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *