Nordea følger efter Nykredit/Totalkredit og Realkredit Danmark

D. 15. juni offentliggjorde Nordea Kredit, at de hæver deres bidragssatser. Det var muligvis ikke den store overraskelse, men alligevel en skuffelse for de mange kunder, der nu må spare på andre poster i husholdningen.

Ifølge Nordeas egen hjemmeside, er baggrunden for bidragsstigningen ny lovgivning som trådte i kraft netop i går. Hos Foreningen Fairbidragssats undrer vi os over, hvad det er for en lovgivning Nordea henviser til, og hvis den virkelig findes, at man ikke har udvist rettidig omhu, og indført de påkrævede bidragsstigninger allerede op til denne dato.

Ifølge beregninger fra Finanswatch får nogle kunder en stigning i bidrag på helt op til 28,2%. Og så er det jo en ringe trøst, at Nordea skriver på deres hjemmesidem at “de godt er klar over, at prisændringerne ikke vil vække begejstring blandt deres kunder”.
Se Nordeas officielle pressemeddelse her

1 tanke om “Nordea følger efter Nykredit/Totalkredit og Realkredit Danmark

  1. Per Klausen

    Følgende tanker strejfer mig:
    Politisk diskuteres intenst og højlydt afskaffelsen af el-afgiften og istedet at financiere den grønne omstilling ved forhøjelse af skatteydernes bundskat mm. Det friholder erhvervsvirksomhederne for afgifter i milliardklassen, men rammer bredt lønmodtagerne. Til delvis modregning i skatten har lønmodtageren boligens sparede elafgift. Nettoresultatet bliver, at staten opsuger købekraft hos lønmodtagerne til financiering af grøn omstilling. Samtidig er man politisk enige om, at samfundsøkonomisk har man brug for øget købekraft for at få Danmark ud af dødvandet.
    Samme virkning har realkreditinstitutterne forhøjelse af bidragssatserne og pengeinstitutternes rentepolitik i det hele taget. Paradoksalt nok har det ingen politisk bevågenhed, selvom problemstillingen er den samme. Iøvrigt kunne forhøjelsen af bidragssatserne i en tænkt model formentlig langt hen ad vejen financiere grøn omstilling. Istedet bruges pengene til aktionærudbytte og belønning af “bankfeudalen”.
    Det finder man fra tilsynsmyndigheden helt rimeligt, støttet af rungende politisk tavshed.

Der er lukket for kommentarer.