Stærkt hold bag Boligejernes Realkredit vil søge Finanstilsynet allerede i 2017

okonomisk-ugebrev

Økonomisk Ugebrev skriver i seneste udgave, at den forening, som tidligere var kendt under navnet Fair Realkredit, der blev etableret som arbejdsgruppe af Fair Bidragssats i sommeren 2016, nu er sprunget videre til næste trin i processen om at etablere et nyt dansk realkreditinstitut, baseret på den oprindelige danske model med andelsbevægelsens tanker som fundament. En kundeejet realkreditforening.

Stærke navne fra finans og realkreditsektoren
Gruppen har stiftet foreningen Boligejernes Realkredit, der nu har konstitueret sig med Wagn Erik Nørgaard i spidsen som formand.
Wagn Erik Nørgaard er et kendt navn i realkreditten. Ikke blot herhjemme, men især for hans erfaringer med at etablere realkredit efter den danske model i lande som Mexico, Kenya og Holland.
René Poulsen har arbejdet – blandt andet som topleder – i finanssektoren i 34 år. I bestyrelsen sidder derudover Christian Garrelts, Anne-Lise Emcken og Helen Holmgaard. Sidstnævnte sidder desuden i bestyrelsen for Fair Bidragssats.

Ansøgning til Finanstilsynet
Boligejernes Realkredit har netop indgået en principiel aftale med en stor europæisk systemudbyder, hvilket betyder, at næste trin bliver at rejse penge til næste fase i processen. Boligejernes Realkredit forventer – ifølge Wagn Erik Nørgaard at indgive ansøgning til Finanstilsynet senere på året.
Læs alt om Boligejernes Realkredit – Danmarks nye kreditforening – på deres hjemmeside her.
Du kan læse hele artiklen fra Økonomisk Ugebrev her.

7 tanker om “Stærkt hold bag Boligejernes Realkredit vil søge Finanstilsynet allerede i 2017

 1. Bent Kristensen Svar

  Hører meget gerne meget mere om dette spændende projekt.

 2. Jens Jensen Svar

  Hej ‘Boligejernes Realkredit’.

  Hvilket flot og tiltrængt tiltag i den mangfoldige monopolistiske danske realkreditverden. Jeg er én af mange realkredit brugere, der længe har været underlagt de enerådende danske realkreditinstitutioner, der desværre har mistet fokus på den oprindelige model for realkreditforeningsideen i Danmark. Jeg ser med stor forventning frem til jeres gode initiativ realiseres, og vil stå i kø som mange andre, for at benytte mig af en institution, der er skabt under det oprindelige formål for en brugerejet solidarisk forening, med foreningens ejerskab for øje.

  Længe leve Boligejernes Realkredit, når fødslen (og godkendelsen) finder sted :-).

 3. Peter Svar

  Mit F5 udløber i 2019.
  Jeg glæder mig til at få en ny valgmulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *