Totalkredit for retten fredag den 5. maj

Udklip-retsmøde-nyhedsmail-hjemmeside-totalkredit-retten-fair-bidragssats

Fredag den 5. maj 2017 mødes Forbrugerombudsmanden med Totalkredit i Københavns Byret. Anmeldelsen indløb allerede 31. maj 2016 ovenpå massive protester mod Totalkredit og Nykredit over de hævede bidragssatser i foråret 2016. Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen meldte dog først ud offentligt om anmeldelsen den 9. september i en pressemeddelelse på ombudsmandens hjemmeside.

Vildledende markedsføring af ydelsen på fastforrentede lån
Selve lovovertrædelsen handler om , at Totalkredit – efter Forbrugerombudsmandens opfattelse – har vildledt forbrugerne i to produktark, som selskabet har benyttet til at oplyse om sine låntyper. De to ark er benyttet som markedsføringsmateriale i perioden 25. juni 2012 til 10. marts 2016.

”Totalkredit har markedsført fastforrentede lån med et argument om, at man kender ydelsen på lånet i hele lånets løbetid. Samtidig skriver de i lånekontrakterne, at de kan hæve bidragssatsen, hvilket de jo også har gjort. Men så kender man jo netop ikke ydelsen i lånets løbetid, og jeg har derfor politianmeldt Totalkredit for vildledende markedsføring,” siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen

Ifølge markedsføringslovens § 3 må virksomheder ikke anvende vildledende eller urigtige oplysninger eller udelade væsentlige informationer i markedsføringen, hvis det er egnet til mærkbart at forvride forbrugernes økonomiske adfærd på markedet. Hele artiklen om anmeldelsen kan du læse på Politikens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *