Ufine tricks fra Nykredits ledelse

Flemming Trap
Fair Bidragssats mener, at Nykredits ledelse burde afholde sig fra at underminere foreningens grundlæggende demokrati.

 

P R E S S E M E D D E L E L S E

10. februar 2017

 

Carsten Hansen, tidl. soc. dem. minister, går nu sammen med Nina Smith fra Nykredit om at blokere medlemsdemokratiet ved det kommende valg

I marts måned er der valg til nogle af pladserne i Nykredits repræsentantskab, og her er Carsten Hansen allerede medlem, alligevel stiller han også op som privatlåner. Derved kan han effektivt fylde to pladser i repræsentantskabet, for hans gamle plads bliver ikke genbesat før næste valg.

Carsten Hansen siger, “Der er kommet øgede krav til, at man skal have en større aktiekapital og en større egenkapital, og det kan man så vælge, enten at skrue bidragssatserne op, og det tror jeg ikke nogen af os ønsker.”

Hos foreningen Fair Bidragssats er man bestemt ikke enig i Carsten Hansens holdning, “faktum er jo, at netop begrundelserne med krav fra Finanstilsynet og Basel er tilbagevist, og derfor er Nykredit jo også ude for at finde på nye forklaringer på de stigende bidragssatser.”

Kortslutning af demokratiet

Nykredit spiller selv en aktiv rolle i at kortslutte virksomhedens medlemsdemokrati. “Efter hvad Fair Bidragssats kan forstå, så er Nykredits medarbejdere samt flere af de samarbejdende bankers medarbejdere blevet mobiliseret for at aktivt blokere for nye medlemmer kan komme ind i repræsentantskabet. Dette vil vi gerne have af- eller bekræftet”, siger Flemming Trap, der er formand i foreningen Fair Bidragssats.

Flemming Trap undrer sig over, at Carsten Hansen, der er tidligere socialdemokratisk minister, kan spille en så aktiv rolle i blokering af medlemsdemokratiet. Det virker upassende.

Tilsvarende får Nina Smith også en bredside fra Fair Bidragssats for at være siddende professor på Århus Universitet, og samtidigt sidde i en finansiel topposition, hvor der er urent trav.

Yderligere oplysninger:

Indslag fra TV2 Fyn, den februar 2017:

Carsten Hansen sidder allerede i repræsentantskabet som obligationsejer:

Nina Smith CV:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *