Velkommen til ny hjemmeside

gribben

Lad det være sagt – det har været en meget hektisk uge, og jeres opbakning og entusiasme har været intet mindre end fantastisk.

I skrivende stund har 1531 personer udfyldt vores formular, således at vi nu repræsenterer lån for næsten 3 mia. kr. – vores Facebookgruppe har 23.241 medlemmer – og et politisk flertal kræver nu, at Nykredit redegør for baggrunden for bidragssatsstigninger.

Vi er dog ikke i land endnu – 480.000 danske familier har stadigvæk udsigt til voldsomme bidragssatsstigninger pr. 1. juli 2016, så derfor lancerer vi nu ny og forbedret hjemmeside. Den er på ingen måde færdig – men vi arbejder på højtryk på, at give dig et bedre overblik over hvad vores konkrete mål er og hvad vi gør for at nå dem.

Vi har stiftende generalforsamling d. 10. marts i “Foreningen Fair bidragssats” – forslag til vedtægter kan du eksempelvis finde her.

Vi har også stadigvæk brug for, at du går ind og udfylder formularen. Det er især denne der har rystet den finansielle sektor, og fået politikerne op af stolen. At vi på en lille uge har formået at samle repræsentation for samlede lån på 3 mia. kr. gør stort indtryk – men vi vil gerne gøre et uafrysteligt indtryk man ikke kan vende det blinde øje til. Så hvis du ikke har udfyldt formularen, så gør det nu – og opfordr gerne familie, venner og bekendte til at gøre det samme.

Send os meget gerne en besked hvis du har forslag, kommentarer, ris eller ros.

1 tanke om “Velkommen til ny hjemmeside

 1. Birgitte Hvid

  Kommentarer (og smårettelser) til vedtægtsforslag:
  §1. Stk. 4: ‘men man er først stemmeberettiget på generalforsamling ved betalt kontingent.!
  “generalforsamling” skal erstattes med “generalforsamlingen”.

  §4. Stk. 2: I bør også annoncere på jeres hjemmeside og via mail til medlemmer. (Vi er nogle, der eksempelvis ikke har fjæsbog)

  §4. Stk. 4 samt §6 stk. 1. I bør nok lade formand og næstformand blive valgt på skift. Skal kasserer ikke også vælges direkte?

  Det lyder voldsomt med antallet af revisorer, men det tyder jo også på at blive en stor forening. Noget krav til revisorer og autorisation?

  §5 stk. 2: Det undrer mig, at indkaldelsesfristen for en ekstraordinær generalforsamling kun er to uger. Og at man skal afholde ekstraordinær generalforsamling allerede fire uger efter, at ønsket er fremsat af medlemmerne. Jeg ville tro, man havde behov for længere frist til at planlægge og afholde en ekstraordinær generalforsamling. Og for mig virker det desuden mest logisk at indkaldelsesvarslet for en ekstraordinær generalforsamling skal være længere end for en ordinær generalforsamling – eller i det mindste lige så langt.

  §6 stk. 6: Bør der ikke være mindst 50% til stede (sådan at mindst 4 er til stede, hvis der er 7 medlemmer (inklusive formand/næstformand)?). Skal der ikke også være krav om, at mindst formand eller næstformand skal være tilstede?

  §6 stk. 3 står i kontrast til §4 stk. 4. I §6 stk. 3 står, at bestyrelsen selv vælger næstformand, kasserer og sekretær, hvorimod der er separate punkter til valg af formand og næstformand i §4 stk. 4. Jeg foreslår, at også næstformanden vælges separat. Jeg vil også anbefale at vælge kassereren separat, og at næstformanden derfor udgår af §6. stk. 3 og bliver stående i §4. stk 4. Hvis kassereren bliver stemt ud, fordi mange ønsker at være bestyrelsesmedlem uden netop at ønske at være kasserer, så står man med et problem.

  §7 stk. 3: Jeg læser det som om, at kassereren selv skal bogføre. I bør åbne muligheden for, at I kan betale jer for det, den dag, I har råd. Kassereren skal nok få nok at lave alligevel!

  §8 stk. 1: I økonomiske anliggender (også dem, der ikke vedrører lån og pantsætning), bør kassereren også skrive under. F.eks. ved oprettelse af konti eller noget, der direkte kan medføre en økonomisk udgift.

  §11 stk.1: Det var den 10. marts og ikke den 24. februar, ikke? Det bør også lige rettes. (Og “Dirigentens underskrift” skal ikke stå som en del af en paragraf. Han skal bare skrive under).

  Foruden dirigentens underskrift bør referatet have referentens underskrift.

  Er det givet, at det er sekretæren, der er referent til generalforsamlingerne? I givet fald skal det fremgå. Ellers skal sådan en også vælges (det skal være med i opremsningen af punkter i §4 stk. 4.

Der er lukket for kommentarer.